[Evertype]  An Leabhar Nimhe Home
 
 

Spedestä Säätiöön – kolme esseetä populaari­kulttuurista

Spedestä Säätiöön

Panu Petteri Höglund

First edition, 2017. Portlaoise: Evertype. ISBN 978-1-78201-116-3 (paperback), price: €29.95, £26.95, $34.95.

Click on the book cover to order this book from Amazon.co.uk!

If you are in North America, order the book from Amazon.com!


Spede   SPEDESTÄ SÄÄTIÖÖN – kolme esseetä populaari­kulttuurista.

  Spede Pasanen oli vuosikymmenten ajan Suomen tuotteliain viihdemies. Olisiko nyt lopultakin aika pohtia myös Speden ansioita suomalaisen komedian uudistajana?

  John Carter oli Tarzanista kuuluisan Edgar Rice Burroughsin toiseksi tunnetuin seikkailijahahmo, joka sai uutta kuuluisuutta taannoisen suurelokuvan ansiosta. Miten apinamiehen luojalta onnistui tieteisfantasian kirjoittaminen?

  Isaac Asimov oli yhdessä Arthur C. Clarken ja Robert A. Heinleinin kanssa yksi klassisen angloamerikkalaisen tieteiskirjallisuuden kolmesta suuresta. Hänen ensimmäisiä voimannäytteitään oli Säätiö-trilogia. Oliko Säätiö kovaa scifiä vai pelkkää avaruusoopperaa?

  Panu Petteri Höglund opiskeli ensin luonnontieteitä, mutta päätyi sittemmin kieliin ja valmistui saksan, puolan ja venäjän maisteriksi Åbo Akademista samalla kun opetteli omin neuvoin islantia ja iiriä. Hän on kääntänyt islannista suomeksi neljä Einar Kárasonin romaania sekä julkaissut iiriksi proosaniteet Sciorr­fhocail, An Leabhar Craicinn ja An Leabhar Nimhe (sisältää myös iirinnöksen S. Albert Kivisen tunnetusta Lovecraft-pastissista Keskiyön mato Ikaalisissa) sekä romaanin An tSlaivéin. Hän on myös kääntänyt iiriksi Asimovin Säätiö-trilogian ensimmäisen niteen nimellä An Fhondúireacht. Vuosina 2006-2013 hän kirjoitti blogia Kolinaa Panuhuoneesta plaza.fi-nettiportaaliin.


 
HTML Michael Everson, Evertype, 19A Corso Street, Dundee, DD2 1DR, Scotland, 2017-12-24

Copyright ©1993-2018 Evertype. All Rights Reserved